L’1 d’octubre del 2017 els catalans vàrem practicar la democràcia en la seva màxima expressió: votant.

El dia 30 de setembre del 2017, s’havia estès com una taca d’oli (preveient els contingents policíacs que el “Gobierno de España” enviaria a Catalunya cantant el “a por ellos”) que era imperativa la defensa dels col·legis electorals establerts.

I així va ser. Homes i dones de diferents ideologies es varen disposar a construir estratègies vàries per ajudar a complir amb el mandat del Govern i del Parlament de Catalunya. Teníem una llei per un Referèndum i, el que és més important, una unitat pel seu desenvolupament que va fer possible, malgrat la repressió policial, un èxit sense precedents. Una logística impecable. Vàrem tenir urnes, paperetes i un cens universal. Espanya i el seu Estat no van poder impedir la festa de la democràcia.

Tothom sap com va acabar. Repressió judicial i policial, i condemnes de presó i exili, que a dia d’avui encara es mantenen.

Espanya i el seu Estat, amb un 155 de la Constitució Espanyola, van deixar clar qui té el poder i qui només és una gestoria. Els fets posteriors, com la destitució del nostre MHP Quim Torra, confirma on som.

No renunciarem al llegat democràtic del resultat del Referèndum. Tampoc a la proclamació de la República encara que només dures sis segons, i l’únic que demanem és que les forces independentistes acabin amb el “col·laboracionisme” -tot i que es faci amb la millor de les intencions-, i facin que el mandat de l’1 d’octubre es compleixi.

Enganyar al poble té conseqüències, i normalment greus.

Sta. Coloma de Cervelló per la República – (JxCat)