Homenatge a l’1 d’octubre

Homenatge a l’1 d’octubre

Homenatge a l’1 d’octubre

El primer d’octubre va ser el dia més important d’aquest poble, i de molts altres, en els últims anys. Com va dir en David Fernàndez “Volent ser país, vam aprendre a ser poble”.

Vàrem defensar els col·lègis electorals de la possible intervenció de la Policia Nacional i la Guardia Civil. Entre gent coneguda, d’altres que teníem vistos, i d’altres que no coneixíem… es van crear unes relacions i connexions especials pel fet de viure conjuntament una situació tensa i trista, però alhora emotiva i esperançada entre tots plegats.

Oblidar l’1 d’octubre i normalitzar que l’Estat espanyol empresona i jutja per posar urnes, no forma part del nostre ideari. És més, ens serà impossible pactar amb els responsables de l’infame article 155.

La nostra candidatura preten conjuminar dos aspectes fonamentals: la denúncia permanent que suposa per a l’Ajuntament la legalitat espanyola, i treballar per la independència de Catalunya.

No volem un Ajuntament que oblidi i llenci l’1 d’octubre al racó del “possibilisme entenedor”, i per això proposem que la plaça de la Constitució espanyola es digui “Plaça de l’1 d’Octubre”, que ens ajudarà a mantenir-nos fidels com a poble al seu mandat.