Balanç Vigoritzador

“Cap d’ells no viu a la Colònia, i jo després de viure-hi des de fa més de trenta anys me’n sento filla, i demano que els escolti perquè el que en diuen és ben bé el que ens convé a nosaltres i a tot Santa Coloma”

Un dels moments més gratificants de la Campanya fou sentir aquesta recomanació espontània, decidida i contundent. Som un grup novell en l’acció política però veterà en l’activisme social i per tant sabíem que gaudiríem de l’amistat entre nosaltres, l’equip compromès a ser actius durant tota la legislatura, i que aquesta amistat s’enforteix quan es creen propòsits comuns d’abast més ampli. Però descobrírem un premi major del fer política: constatar que érem capaços de connectar els nostres anhels amb el veïnat i de generar confiança i credibilitat, empatia i comunió.

El nostre compromís de fer poble per fer República expressat de la forma més planera per la nostra simpatitzant: aconseguir compartir propòsits i realitzacions en benefici de la gran majoria, superant tant els vells atavismes com els prejudicis més banals. Un moment bonic, molt bonic que tot sol val els treballs esmerçats.

“Estem decidits a mostrar a tota la població que aquesta diversitat és la garantia que en el nostre projecte hi cap l’activisme de tothom i que és una eina imprescindible per fer passos consistents i definitius per aconseguir un poble millor en un país millor.”

La Candidatura 2019-2023 Santa Coloma de Cervelló per la República (JxCat)

Sóm un grup molt divers, exemple de la transversalitat que els cronistes identifiquen en l’actual moviment d’alliberament nacional català, i aquesta buscada complexitat ha sobtat a les altres formacions polítiques municipals concurrents a les eleccions i naturalment també ha sorprès a molts dels nostres possibles electors.

Sigui com sigui hem fet un resultat electoral modest, molt modest perquè hem aconseguit l’últim regidor assignat pel mètode vigent, però la nostra determinació no solament resta intacta sinó que s’ha envigorit perquè trencant motllos ens ha votat prou gent per tenir una possibilitat de demostrar que es pot fer política efectiva de forma diferent. Els nostres convenciments han crescut després de palpar l’abast real de molts problemes i aquesta oportunitat la pensem aprofitar a fons, ja sigui des de l’oposició o ja sigui fent costat a les actuacions de govern que al nostre col·lectiu obert li semblin positives.

Estem decidits a mostrar a tota la població que aquesta diversitat és la garantia que en el nostre projecte hi cap l’activisme de tothom i que és una eina imprescindible per fer passos consistents i definitius per aconseguir un poble millor en un país millor.

Gràcies doncs a tots els qui ens votaren, a tots els qui generosament ens han donat una ocasió per abordar els reptes polítics de tot ordre que no ens poden deixar indiferents: des de la preservació dels nostres béns culturals i naturals fins a l’aprofundiment dels valors democràtics i republicans que avui estan en perill d’involució.

La Candidatura Santa Coloma de Cervelló per la República de Junts per Catalunya tot just acaba de començar la seva trajectòria i serà una bona eina de treball per a totes i tots.