El Gobierno de España, “d’esquerres i progressista” pretén fer el darrer -de moment- espoli ara als ajuntaments de Catalunya. Sembla que als de la resta de l’Estat també.

No podem consentir que la bona gestió és penalitzi doblement: Enduent-se els nostres romanents primer, i pretenent retornar-nos una part després en forma de crèdit.

Són diners dels veïns, recollits gràcies als impostos municipals i a la bona gestió de l’equip de govern de torn.

Són diners que s’han d’utilitzar per a l’economia més propera i els ajuts socials que d’altres administracions no atenen. I si l’estat espanyol necessita recursos té altres vies per obtenir-los. En cap cas els dels municipis.

El nostre Grup Municipal, Santa Coloma de Cervelló per la República (JxCat), demanarà a l’equip de govern del poble que es posicioni clarament, com ja estan fent altres ajuntaments, contra aquesta mesura insolidària que pretén fer el “Gobierno de España”. Decisió que  ha de ser efectiva, malgrat els possibles criteris legalistes d’algun funcionari municipal.

Desitgem que la resta de Grups no tinguin dubtes a l’hora de defensar els interessos de tots els veïns. Són els nostres recursos i l’Ajuntament ha de decidir com s’inverteixen. Nosaltres no volem ser còmplices de la gestió erràtica i malbaratadora que fan a Madrid, i menys ajudar a legitimar-la.

Menys trens d’alta velocitat mai amortitzables, menys aeroports sense avions, menys autopistes sense cotxes, menys submarins que no suren, menys tancs que no sabem per a què serveixen, cap institució corrupta. Més treball, més i millor sanitat, i més i millors escoles.

Nosaltres no volem pagar les malifetes d’altres.

Santa Coloma de Cervelló,

9 d’agost del 2020