El passat 23 de setembre es va viure una operació policial a Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Sabadell, Cerdanyola, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló contra persones membres del moviment independentista les quals l’Audiència Nacional espanyola acusa de terrorisme, rebel·lió i sedició. Van entrar de matinada a les cases, mentre dormien, trencant portes i fent detencions sota futuribles, i com a prevenció de delictes en condicional, tal i com ha explicat Teresa Cunillera, Delegada del Govern Espanyol a Catalunya.
Tot just fa unes hores la premsa ha anunciat que les set persones que van ser detingudes estarien ara en presó provisional acusades de Terrorisme. Cal destacar també que dues més van ser alliberades amb càrrecs després dels escorcolls.
Les darreres hores també hem estat testimonis de com es criminalitzaven els acusats per part dels mitjans i com les diferents persones acusades veient vulnerats els seus drets: el d’innocència i el de testificar lliurement.
Aquesta nova onada repressiva, tal i com ja ho va ser el 20-S d’ara fa dos anys, busca generar un clima d’avís a les portes de la sentència pel 1-O, i és un nou intent de construir un relat, inexistent, de violència i lligar independentisme amb terrorisme.
Amb aquestes accions i les anteriors, la maquinària de l’Estat espanyol vol atemorir i desmobilitzar el conjunt del moviment independentista i republicà català, divers, absolutament pacífic i radicalment democràtic
La societat catalana ha mostrat el seu rebuig, manifestant-se pacificament al carrer i organitzant cassolades arreu del país.
Avui al nostre Municipi,  des del moviment civil, s’ha convocat a la ciutadania a la plaça del Pi tallat a les 21.00h. per fer una cassolada.
L’operació també té, en període preelectoral, una intenció propagandística evident, i que busca, davant l’opinió pública, contribuir a criminalitzar idees polítiques legítimes que comparteixen amplis sectors de la societat catalana. L’independentisme és un projecte cívic, pacífic i no violent, legítim políticament i avalat a les urnes de forma reiterada.
És per això que des del grup de Santa Coloma de Cervelló per la República, volem mostrar el suport de tota la ciutadania que es manifesta en defensa dels drets civils i polítics i contra la repressió i persecució política.

I també manifestar la solidaritat amb el patiment de les persones detingudes, ara en presó acusades de delictes de terrorisme que no es sostenen per enlloc.

Per altre banda,  afirmem  que la Guàrdia Civil és un cos d’ocupació repressiva i diem que han de Marxar Ja! del nostre territori.

Llibertat per tots els nostres presos polítics!!