Cada any l’Ajuntament ha signat un Conveni per la neteja i manteniment dels boscos de Santa Coloma de Cervelló. La neteja, d’acord amb la normativa contra incendis al medi rural que obliga a tenir el bosc net i a una distància adequada dels habitatges, que a més és de competència municipal i que s’havia de fer abans del 15 de juny. S´ha fet.

El Ple del 25 de juny aprovà el Conveni amb la Diputació per la neteja i manteniment dels nostres boscos. Tasca que s’hauria d’haver fet abans del 15 de juny. Anem tard i sembla que les tasques de neteja no  s’iniciaran fins que la DIBA no aprovi la partida econòmica. De moment no n’hi ha.

No ho diem nosaltres, és un fet: els nostres boscos -patrimoni ecològic-, a resultes del temporal Glòria i d’una llevantada, han patit la caiguda d’un important nombre de pins que, hores d’ara, romanen arrencats. El director de Bombers de la Generalitat, Manel Pardo, diu que aquest estiu, donades les condicions climatològiques d’una primavera molt plujosa i les altes temperatures estivals, els boscos de Catalunya són un polvorí.

Destinar diners a preservar la natura mai no és una despesa banal. Té molt a veure amb les condicions de vida i preservació dels entorns naturals.

Avui, lamentablement, hem de constatar que ni l‘Ajuntament ni la Diputació han complert amb els seus deures. Potser la pandèmia hi té quelcom a veure, i el retard en la neteja no és voluntari.

Malgrat tot, el nostre Grup Santa Coloma de Cervelló per la República (JxCat) ja va proposar al Ple del 25 de Juny que fos l’Ajuntament qui prengués la iniciativa. De moment se’ns va dir que estaven a l’espera de l’aprovació que ha de fer la DIBA.

Sigui com sigui, de moment la neteja no s’està fent. I nosaltres ens preguntem: Si finalment es produeix un incendi -esperem que no-, la responsabilitat de que no s’hagi fet la neteja de qui serà? De l’Ajuntament o de la Diputació de Barcelona?

Us deixem la visualització del vídeo del ple del 25 de juny passat, on es va parlar d’aquest tema.

Santa Coloma de Cervelló

5 de juliol de 2020