De moment, Pedro Sánchez se l’ha embeinat “yo haré posible que Puigdemont venga a Espanya para ser juzgado”. Més o menys. També tenim unes quantes evidències (que no són menors, atesa la rellevància que l’Estat  espanyol i les seves clavegueres han donat a la lluita contra la causa independentista) de que la justícia espanyola ha fet figa.

Aquests fets, tothom, o almenys els independentistes, els hauríem de tenir en compte a l’hora d’establir estratègies polítiques i d’acció.

La justícia espanyola, hereva de la franquista, sembla que només fa justícia a Espanya. A fora, respecte del tema, només rep plantofades. Euro ordres fracassades, retirades, canviades i desestimades a Europa.

Totes les mostres que tenim des de la confrontació judicial, és que Espanya perd i per golejada. Les darreres han estat la del Conseller Lluis Puig i la de l’Adrià Carrasco. I amb sentències fermes.

Sembla que, judicialment, Espanya no se’n surt, i només els queda l’ajut incondicional dels espanyols ubicats al Parlament Europeu (PSOE, PP, C’s, VOX i UP) per deixar al MHP Puigdemont i als Consellers Comin i Ponsatí sense les garanties com eurodiputats, per poder ser jutjats.

A Espanya, creiem que mai seran jutjats després de la sentència emesa pel cas del Conseller Puig. I sobre el que dirà la justícia a Europa, si perdessin la condició d’aforats, creiem que la sabem: innocents. Sobre tot perquè a Europa posar urnes no és cap delicte.

El paperot el tindran els que van d’esquerres i progres si voten a favor del suplicatori. Substituir la justícia utilitzant els estaments on radica la democràcia, només ho fan els que no creuen en la democràcia i l’estat de dret. Fer-ho quan la justícia europea ha resolt que no hi ha delicte, és utilitzar una institució per blanquejar-ne una altra.

Desitgem que tots els demòcrates de la Unió Europea votin en contra del suplicatori. Cal deixar clar que votar mai és delicte i, sobre tot, dir que el pilar bàsic d’una  democràcia és el dret al vot com a element determinant i insubstituïble.

Boi Fusté

15 de gener del 2021