Fins i tot si Junts quedés, com sembla que passarà, com primera força independentista, la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha fet dues propostes de compromís, publicades a tots els mitjans perquè tothom ho tingui clar.

La primera, i sense subterfugis, és activar la Declaració d’Independència si l’independentisme obté més del 50% dels vots emesos el 14 de febrer.

La segona, que demostra generositat i que Catalunya està pel damunt de qualsevol partidisme és fer-ho des d’un Govern on ERC i les CUP hi siguin. La crida per conformar Govern després de les eleccions ja està feta.

Espanya, el seu Estat i tots els espanyols unionistes no esmerçaran esforços per fer d’aquest 14 el seu èxit i la nostra derrota. I no en tinguem dubte, aniran a totes i faran de la seva unitat espanyola de dretes i esquerres, si poden, la seva victòria. Demanem, potser millor, exigim a ERC i CUP que diguin públicament que accepten la proposta de Junts.

El “Gobierno de España” i el seu Estat ho saben, ho tenen clar. Saben que si guanyem els independentistes amb majoria de diputats i vots, aquest cop no podran aturar que acabem el procés. Només dependrà del compromís de ERC i CUP.

Junts per Catalunya ha fet públic acabar allò que no vàrem fer després de l’1 d’octubre. Junts s’ho juga tot i, si el resultat acompanya i Junts no compleix, Puigdemont, Borràs, Canadell, Artadi, Cuevillas, Budó, Puigneró, Erra, Puig, Madaula per Barcelona. Batet, Sala, Campdepedros per Tarragona. Geis, Madrenas, Vergés per Girona. I Tremosa, Casol, Fàbrega per Lleida. Tindran un punt i final, i segur que una majoria de catalans els llençaran a la paperera de la Història.

Junts vol complir. Fem que el nostre vot sigui útil i donem-los l’espai de confiança. Cal que Junts sigui l’opció per la independència guanyadora. Junts no pretén fer cap revolució. Junts no pretén ser pal de paller de res. JUNTS, AMB CONSTITUIR L’ESTAT CATALÀ EN FORMA DE REPÚBLICA, EN TÉ PROU.

 

Boi Fusté

30 de gener del 2021