El 29 de febrer a Perpinyà l’independentisme exiliat pot frenar i girar sentiments i depressions. Al MHP Carles Puigdemont, i la resta de Consellers a l’exili, se’ls podrà acusar, amb fonament o no, d’haver fet pocs passos a favor d’implementar la República, però tothom pot constatar que Puigdemont, Comin i Ponsatí, malgrat diferències ideològiques, són els promotors del Consell per la República i, de moment, els que proposen no oblidar l’1 d’octubre i continuar la confrontació democràtica i pacífica arreu, amb uns èxits en el terreny judicial que han malmès la poca credibilitat del poder judicial espanyol.

Tres eurodiputats i fem curt; no hi serà l’eurodiputat Oriol Junqueras perquè el govern espanyol i la seva justícia no ho han volgut, malgrat la sentència ferma del TJUE. Però sí que hi poden ser la Marta Rovira i l’Anna Gabriel; i si és cert que tant l’una com l’altra volen la independència de Catalunya, hi haurien de participar.

Constatades les desavinences entre ER i JxCat que, com sembla, es “redueixen” a veure qui aconsegueix més vots, i entenent que ambdós volen la independència i que el MHP Carles Puigdemont va ser President amb el suport de ER (Junts pel Sí) seria bo, ara que en Pere Aragonès demana unitat, que ER hi fos al màxim nivell. L’èxit de la jornada a Perpinyà no serà només del Consell per la República, ho hauria de ser de tot el poble català, i estem convençuts que en Carles Puigdemont hi està totalment d’acord. Ara només cal que ER, JxCat, PDeCAT, CUP, DC, La Crida, Reagrupament, ANC, Òmnium, AMI, i la resta hi siguin. Ha de quedar clar que l’acte no és partidista, és de país.

Boi Fusté , “si lluites, pots guanyar o pots perdre, sinó lluites, ja has perdut”

17/02/2020