L’article 15 de la Declaració Universal dels Drets Humans, ensenya de l’ONU, declara que el Dret dels pobles a l’autodeterminació és inalienable. Declaració que Espanya i el seu Estat assumeixen formalment i constitucionalment com a seva.

Una de les darreres colònies d’Espanya va ser el Protectorat del Sàhara Occidental, avui República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). Mauritània i el Marroc sempre s’han disputat aquest territori, però finalment al 1988 i acordat al si de l’ONU, estava previst efectuar un referèndum d’autodeterminació.

Per informació directa del monarca marroquí, hem sabut que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha renunciat a defensar el dret que tenen els sahrauís a decidir el seu futur i ha acceptat que es converteixi en un tros més del Marroc com una “comunidad autónoma” de l’Estat marroquí.

Per tant, el “Gobierno de España”, per l’actuació del seu “Presidente”, ha liquidat d’una tacada qualsevol credibilitat sobre el compliment espanyol dels acords adquirits internacionalment.

Hem sabut i en tenim constància que al “Congreso”, el PSOE dirigit per Pedro Sánchez s’ha negat, amb l’ajut del PP i Vox, a tramitar la proposta per modificar el codi penal i poder jutjar els crims franquistes.

És el mateix PSOE que, amb l’ajut del PP, Ciutadans i Vox, s’ha negat a la formació d’una Comissió per avaluar les malifetes de l’Església Catòlica.

El mateix partit i el mateix “Presidente” que s’han negat a obrir cap investigació sobre l’atemptat terrorista ocorregut a Alcanar, Barcelona i Cambrils l’agost de l’any 2017, amb 23 víctimes mortals de set nacionalitats distintes, més d’un centenar de ferits, i preocupants indicis sobre una actuació com a mínim esbiaixada dels serveis d’intel·ligència espanyols.

El “Presidente” que en lloc de posicionar-se (d’acord amb els seus postulats electorals d’esquerres i progressistes) en un no rotund a la guerra d’Ucraïna, per simple gregarisme atlàntic proporciona armament a una de les parts, atiant el conflicte.

És el mateix que després de més de dos anys de “taula de diàleg” per negociar i resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya per una amnistia i dret a decidir, l’ha convocat en dues ocasions, i sense cap avenç.

Per tant, denunciem el Govern de l’Estat espanyol per incompliments, per enganys i, sobre tot, per no fer costat a les legítimes demandes dels pobles sahrauí i català.

Moció que proposem i que, si s’aprovés, es fes arribar a l’ONU, (Organització de Nacions Unides), al Parlament de la Unió Europea, al Congrés de l’Estat espanyol, al Parlament de Catalunya i, de manera especial, als legítims representants del RSAD.

Santa Coloma de Cervelló per la República (JxCat)

22 de març del 2022