Aquesta Moció presentada pel nostre Grup ha esta desestimada al Ple d’avui 25 de febrer del 2021 amb la següent votació:

  • Col·laborem (ER) amb el NO dels seus quatre regidors.
  • Progrés (Comuns) amb el NO dels seus quatre regidors.
  • PSOE amb el NO dels seus dos regidors.
  • Acció x S. Coloma de Cervelló amb la seva abstenció.
  • Ciutadans amb el NO de la seva regidora.

El 14 de febrer del 2021 proppassat s’han celebrat en plena pandèmia les eleccions autonòmiques forçades per l’omnipotent justícia espanyola amb la repressió infligida al MH President Torra. El resultat definitiu amb percentatge de vots i escons per la independència ha estat el següent: 51,73 % de vots independentistes i 74 escons per la independència. La distribució en vots és, per ERC 603.607, per JxCat 568.002 i per les CUP 189.087, a part dels 92.788 vots d’altres formacions independentistes no parlamentàries. En escons el resultat és, per ERC 33, per JxCat 32 i per les CUP 9. En el nostre terme municipal el vot independentista ha passat de ser un percentatge del 45,02 % al 46,94 %.

Per primera vegada l’independentisme en el global de Catalunya ha superat el llindar del 50% més 1, i altra cop ha obtingut la majoria absoluta en escons al Parlament de Catalunya.

Les forces polítiques independentistes en lleialtat al seus respectius electorats comparteixen els grans objectius d’alliberament del país, i per això han d’acordar com s’han de constituir i desplegar les màximes institucions catalanes i alhora pactar un programa de Govern eficient. És obvi que el mandat electoral els obliga a orientar-se sense reserves vers l’objectiu final: fer efectiva la proclamació de la República Catalana del 27 d’octubre del 2017.

Sabem dels interessos variats que hi incideixen, tant ideològics com els propis del ”statu  quo” del règim del 78, de les pressions poderoses de múltiples camps per fer que l’independentisme català fracassi. Era el que esperaven que passés amb la derrotada operació de l’ex-ministre Salvador Illa. No comptaven que l’independentisme malgrat la repressió i la propaganda, i també les divergències i rivalitats induïdes entre els seus dirigents, hagués arrelat amb tanta intensitat, que creixés elecció darrera elecció.

En una conjuntura caracteritzada pel perfeccionament de les polítiques extractives de tot ordre ara ja orientades a gaudir amb tots els avantatges de les ajudes europees promeses, per la involució democràtica del règim i per una crisi econòmica molt severa, el 12 de març el Parlament de Catalunya celebrarà el Ple per constituir la Mesa. Aquest fet determinarà si la “fumata independentista” és blanca o negra: si els partits guanyadors de les eleccions es posen al servei de la democràcia i de la majoria del país o es decanten per protegir i conservar els seus interessos particulars.

El nostre Grup/ o Grups, volem fer costat als negociadors, on la lleialtat i el país és posin a les ordres de la majoria de ciutadans que han votat independència. Demanem per tant, que ERC, JxCat i CUP acordin com s’ha de compondre la Mesa del Parlament i qui en serà el President o Presidenta i amb quins compromisos, obligacions i garanties.

Demanem que els guanyadors acordin un Govern de 74 escons. Demanem que públicament i responsable es digui que el nou Govern es conjura per implementar la República catalana el més aviat possible, perquè sense la independència, la severitat de les múltiples crisis ferirà encara més tots els ciutadans sense excepció.

I finalment demanem que la constitució del Govern és faci pensant amb els millors per gestionar el que avui és, de moment, una Comunitat Autònoma controlada per l’Estat espanyol, el seu Gobierno i el seu anòmal per democràticament molt imperfecte poder judicial.

Santa Coloma de Cervelló 25 de febrer del 2021