Des de la nostra posició política sempre hem dit que el judici que el TSJE va fer i resoldre amb dures condemnes als nostres representants legals i legítims va ser una farsa. Dopat amb informes falsos de la Guardia Civil, sostinguts per la fiscalia, i menystenint la repressió que l’1 d’octubre vàrem patir els catalans i catalanes pel sols fet de voler posar una papereta dins d’una urna.

Som conscients que la Llei, anomenada “mordassa”, aprovada durant el mandat del PP i que a dia d’avui, malgrat promeses del “Gobierno de España” de retirar-la, és vigent i utilitzada com arma llancívola des de la “policia espanyola patriòtica”, ara sí és denunciada pel President Pedro Sánchez. També sabem que a Fiscalia, Tribunal Suprem i TC, l’espectre franquista predomina, i comprovem el seu biaix ideològic a l’hora de jutjar i condemnar.

Sabent que la Sala Tercera del Suprem fa uns dies va sentenciar amb prohibició expressa l’exposició de banderes tipus LGTBI, pancartes, estelades, ensenyes autonòmiques i, el que és pitjor, limitant l’autonomia política als consistoris municipals i d’altres institucions.

Sabent que la regulació, que si calgués s’hauria de fer per llei, en cap cas depèn del poder judicial, que ni es executiu ni legislatiu.

I sabent les pèrdues de drets universals, com el de la llibertat d’expressió i manifestació, que cada dia que passa pateixen una nova retallada des del poder judicial, manifestem el següent:

1.- Denunciem que qualsevol Tribunal de Justícia substitueixi la sobirania popular que resideix, avui, al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya.

2.- Reclamem la depuració i els mecanismes democràtics suficients per impedir que la justícia pugui dictar sentències contra drets individuals i col·lectius sense patir cap càstig (dos anys de presó preventiva a l’expresident del Barça, Sandro Rosell, i una resolució posterior d’absolució per manca de proves).

3.- Exigim a la Conselleria de Justícia de Catalunya que emprengui les accions oportunes per denunciar i declarar nul·la la sentència de la Sala Tercera de TSJE.

Moció que es comunicarà al Govern de la Generalitat, al Gobierno de España, al Tribunal Constitucional i al poder de la Justícia espanyola.

Santa Coloma de Cervelló per la República (JxCat)

4 de juny de 2020