Com sempre, s’aprova l’acta de la sessió anterior per unanimitat.

El segon punt, referent a l’ajut en forma de beques individuals pel servei de menjador de la llar d’infants, dels casals d’estiu i per a activitats esportives, també s’aprova.

El següent punt, referent a modificacions pressupostàries per l’efecte de la lluita contra la pandèmia en termes socials, també s’aprova.

La proposta per aprovar el Conveni de Col·laboració entre l’Ajuntament i la DIBA, pel programa d’actuació contra incendis del 2020, s’aprova amb la petició expressa del nostre Grup (S.C. de C x la República-JxCat) que l’Ajuntament avanci els diners per a la neteja. La resposta de l’equip de govern és que sense l’aprovació de la DIBA no ho faran. Esperem que no tinguem cap incendi. Sobre tot perquè l’actuació s’hauria d’haver fet abans del 15 de juny.

S’aprova el Conveni de Col·laboració amb l’Associació de Comerciants, com cada any, amb una aportació de 2000 euros per part de l’ajuntament, 2000 per la DIBA i 2000 per l’Associació, els quals serviran pel contracte d’un dinamitzador triat per l’Associació.

S’aprova el Conveni de Col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per temes de serveis socials.

Respecte de les mocions, queden així:

La que presenta el grup de Santa Coloma per la República (JxCat): Per Una Veritable Democràcia queda rebutjada amb els vots de Progrés, PSOE i Ciutadans. Acció s’absté, mentre que Col·laborem-ER i nosaltres votem a favor. Col·laborem demana suprimir el tercer punt, a la qual cosa accedim. Tothom pot escoltar a la web municipal la gravació del Ple on defensem  la moció.

La moció sobre els ERTE s’aprova per unanimitat, tot i que el nostre Grup proposa un afegit per determinar millor les majors responsabilitats pels incompliments que fa el SEPE, que és qui finalment paga.

La moció que presenten PSOE i Ciutadans s’aprova amb la nostra abstenció. Es tracta d’un Estudi per modificar les ordenances municipals per regular l’ús de patinets, overboards i altres vehicles. La nostra abstenció té a veure amb una propera regulació de la matèria per part de l’autoritat competent: la Direcció General de Trànsit.

Aquí teníu el Ple municipal gravat:

Santa Coloma de Cervelló 1 de juliol del 2020