Se’ns informa sobre la situació a les residències geriàtriques:

Continuem sense tenir l’informe global de la situació per part de la Generalitat, tot i que els tècnics de la Generalitat ja hi són i han fet la seva avaluació in situ. La informació que se’ns dona sobre la situació i fets està contrastada per la direcció del centres, segons ens informa la Jessica (regidora).

A la residència  de la Colònia, amb dades del 22 d’abril, han fet èxitus pel Covid_19, 17 residents. A més, 12 èxitus amb possibilitat de que hagi estat pel virus o per altres patologies. Tenen 29 residents amb el virus, dels quals 24 hospitalitzats a St. Boi.

A la residència de la Salut (Can Via), tenim 13 èxitus pel virus, més 15 contaminats i 7 possibles (12 traslladats a l’hospital comarcal).

Se’ns comunica que des de l’hospital comarcal s’informa de l’estat dels ingressats que són veïns del poble.

Respecte al material de protecció, de moment se’ns informa que està prou bé, malgrat les dificultats amb el subministrament oficial.

La desinfecció dels geriàtrics, tot i que la Generalitat en va fer una primer, són els mateixos centres els que la fan. I de moment no requereixen cap altra atenció que la desinfecció exterior que ja es fa diàriament.

Se’ns informa que l’afectació amb èxitus a la població, fora dels geriàtrics, ha passat de 39 èxitus a 58. La qual cosa ens permet afirmar que encara estem lluny per afluixar amb les mesures preventives i de confinament.

Sobre el Serveis Socials, se’ns diu que estem pràcticament com la darrera  setmana, que les noves incorporacions han estat motivades per peticions econòmiques per pagar lloguers, i que després d’estudiar els casos l’ajuntament estableix l’ ajuda.

L’equip de govern ens informa de que estan tenint reunions amb tot l’àmbit comercial per preparar tot l’ajut possible a la recuperació. Se’ns diu que de moment no tenen informació de que cap comerç proposi tancar.

Tanmateix, l’equip de govern reconeix que la preocupació es situa a l’àmbit dels autònoms, dels que no visualitzem la feina però que sens dubte seran dels que més patiran, i que estudien com ajudar-los.

La regidora responsable de residus i recollida d’escombraries, ens informa que s’ha incrementat la recollida d’escombraries i s’han posat més contenidors a Can Via. També han proporcionat contenidors petits amb tapa als geriàtrics.

Es manté la desinfecció de carrers, parades d’autobús, entrades a centres comercials i accessos als geriàtrics.

La seguretat al poble, en termes generals, continua igual. Se’ns informa que el comportament dels veïns és adequat, tot i que ens manifesten preocupació per les noves mesures de desconfinament aprovades pel “Gobierno de España” i el que té a veure amb els menors.

També se’ns informa de que s’estan mantenint converses amb els pagesos per mantenir al calendari la Festa de la Cirera, tot i que s’hauria de fer a l’aire lliure i mantenint els protocols actuals.

 

24 d’abril de 2020