El 26 de Març a les 18,00 hores.

La regidora de Recursos Humans, dona compte de les decisions preses amb els treballadors municipals:

Tancament de les dependències municipals, mantenint el servei via telefònica, Web municipal i Instagram, demanant el confinament total i establint el màxim de treball des de casa. Només queda el servei de seguretat, GU, de forma presencial, exercint les tasques d’acord a les directrius coordinades amb Mossos i Protecció Civil. Amb vistes a que es decretés el confinament total, es prepara el Poliesportiu per tal que la GU hi pugui pernoctar.

Se’ns informa que, de moment, no hi ha cap treballador municipal infectat.

Queda de moment suspès el Registre i només s’atén per registrar nous nadons.

El regidor de Serveis Socials ens informa del següent:

Es continua atenent a tots els necessitats històrics. Es treballa exclusivament on-line. S’estan repartint els xecs de menjador sense cap incidència, a excepció de dues famílies que són fora del poble i es creu que estan confinats. S’està atenent a unes 20 persones per qüestions psicològiques. S’ha establert una coordinació amb el voluntariat per resoldre atencions a veïns de tot tipus. Se’ns informa que no es té cap llistat de gent vulnerable.

La regidora de Salut ens informa del següent:

Al poble tenim 14 casos confirmats de contaminats amb el covid_19, un d’ells va morir a l’Hospital de St. Boi fa dies. Els geriàtrics, de moment, estant atesos i tenen els EPIS adequats. El de la Colònia Güell té un grup confinat i amb proves diàries per veure si estan contaminats. Es demana que, a través del protocol establert des de l’ajuntament, es propiciï el màxim de donacions de sang.

El regidor de seguretat i cultura ens informa del següent:

La GU, policial local, d’acord a l’Estat d’Alarma decretat per l’Estat Espanyol, adequa el seu protocol i estableix que els procediments han d’estar coordinats amb Mossos i Protecció Civil. Aleatòriament, al poble es fan controls per verificar els desplaçaments. Els controls també es fan a la muntanya per evitat picaresques. Hom ha de saber que la plantilla només permet tenir una parella per cadascun dels tres torns. Es va tancar l’aparcament d’autocaravanes; de moment només queden unes poques que són de gent de fora i que, fins que no se’ns digui que s’ha de fer, queden confinats. Se’ns comunica que la coordinació del voluntariat, malgrat alguns problemes inicials, comença a funcionar prou bé.

La regidora d’Agricultura i neteja viària ens informa del següent:

S’ha tancat la Deixalleria. Es proposa incrementar la recollida d’escombraries a diversos sectors del poble donat l’increment de residus. Es continua amb la neteja viària i s’ha arribat a un acord amb Protecció Civil de Sant Boi per desinfectar els carrers i voreres més importants del poble a cost zero. Queda tancat l’hort municipal.

L’Alcaldessa recorda els acords presos, per intentar evitar al màxim la incidència en  tot allò que suposi pèrdua de llocs de treball, i manteniment de convenis per evitar ERTO’s. Al mateix temps informa de la petició constant per estar ben coberts amb els EPIS adequats, i que al poble la iniciativa popular està contribuint per tenir-ne.

 

Boi Fusté, regidor de Santa Coloma x la República (JuntsXCat)

Santa Coloma de Cervelló, 27 de Març de 2020