Candidatura “Santa Coloma de Cervelló per la República – Junts per Cat.” Juliol / 2019

Antecedents a la Campanya per les eleccions municipals.

En el curs de la Campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig, a la nostra vila la problemàtica dels possibles pactes de les opcions independentistes amb el PSC local es va plantejar amb notable intensitat.

Interessadament i falsament, es va divulgar que més enllà de les converses informals del nostre Regidor amb el Cap de Llista socialista per intercanviar punts de vista i informacions, hi havia una negociació per participar en una alternativa de Govern distinta a la que des de bon principi consideràvem prioritària: la de Col·laborem/Progrés, que finalment és la que ha format el Cartipàs Municipal. I així va ser que ens vàrem veure obligats a aclarir la nostra posició contrària a tals pactes a través d’un comunicat del dia 13 de juny.

Interessos partidistes de poca volada.

Sigui o no perquè amb un hipotètic govern participat pels socialistes i nosaltres l’Alcaldia no hauria estat compartida com ho és actualment -els primers dos anys per a Progrés i els dos últims per a Col·laborem-, la veritat és que gràcies a una eficient administració dels rumors, inclús entre els nostres votants i simpatitzants el missatge va fer forat, i igualment entre els més abrandats republicans nominals d’ERC, per la humana competència, es considerava la notícia falsa com una prova de greu traïdoria nostra.

Avui, desgraciadament, ens avergonyeix i ens omple d’oprobi l’espectacle dels nostres polítics professionals -sense distinció de sigles- pactant amb els botxins dels presos polítics i dels exiliats per disposar de potents, remuneradors i interessats resorts de poder. I alguns d’aquells més abrandats de fa pocs dies resten ara en silenci i inactius, segurament per una fidelitat i sentit d’obediència mal apresa.

Pactes amb el PSC que signifiquen a més greus hipoteques, com si no en tinguéssim prou amb les constitucionals, les estatutàries, les judicials i les policials, per a qualsevol política que vulgui avançar de debò vers el nostre alliberament i el ple exercici del dret a l’autodeterminació.

Mobilització de les bases republicanes.

Els ciutadans, conscients de l’hostilitat creixent d’un estat depredador que ha perdut tot sentit del bé comú que no sigui el dels seus interessats valors sagrats borbònics, hem d’aconseguir millorar les nostres organitzacions cíviques i polítiques, fer-les més poderoses i resistents, més influents i determinants, més permeables a les nostres demandes i exigències, menys jerarquitzades i instrumentalitzades pels aparells professionals. La nostra Candidatura, modestament, treballa per oferir aquesta possibilitat als veïns i veïnes de Santa Coloma de Cervelló.

S’apropa l’hora en que de nou, sense preguntar-nos sobre les posicions polítiques menors de cadascú, els qui ens sentim interpel·lats pels resultats del primer d’octubre de 2017 haurem de sortir al carrer a fer sentir la nostra veu, a exigir als nostres representants que respectin els nostres vots i els seus programes i compromisos, a conquerir els espais de llibertat necessaris perquè els principis democràtics inspirin la nostra justícia.

Com a més tard, la propera cita la tenim en la tradicional jornada Nacional de l’Onze de setembre, que segurament en el seu plantejament teòric no agradarà a tothom, però que indubtablement ens ofereix la possibilitat de fer-nos sentir amb la major força.

Us hi esperem!!