Volem dir eleccions per triar nous regidors, o els mateixos. Eleccions que per norma se celebraran el 28 de maig del 2023.

És indubtable que els qui governen ara la Vila, Col·laborem ER i Progrés Comuns, aviat ens explicaran amb tot detall la seva gestió plena “d’èxits”.

Els de l’oposició, segur que també. El que no podrem fer és atribuir-nos èxits de gestió donat que ni gestionem ni tenim altres responsabilitats que no sigui dir SI, NO o abstenir-nos en el que se’ns proposa per part dels que tenen tota la responsabilitat per decidir les qüestions municipals. Això sí, sempre preservant la legalitat espanyola.

No fa gaire els d’Acció varen publicar i repartir un opuscle on relataven el seu paper com oposició amb crítiques a l’equip de govern i fent tota una declaració d’intencions sobre el PDU (Pla Director Urbanístic de l’Entorn de la Colònia), que, per cert, ha quedat K.O. i de moment és una eina urbanística liquidada a l’espera d’una nova proposta.

De moment els partits que sustenten l’equip de govern practiquen el silenci.
Els que sembla que van a tota marxa, pel que diuen i fan, són els socialistes del PSOE. Avui hem rebut el seu opuscle a tot color, on ens expliquen la seva oposició i, subtilment, el que segons ells és el millor per a la nostra vila.

Nosaltres, els de Santa Coloma per la República (JxCat) sempre hem cregut que la dita d’en Martí i Pol; “que tothom es vesteixi com millor li plagui i via fora per fer camí”, és una bona definició del respecte que tothom s’hauria de tenir pensi com es pensi.

El que no admetem són els enganys, el populisme i l’oportunisme d’utilitzar els veïns/es per aconseguir vots, sense cap compromís ferm i clar.

I començarem amb el “Porta a Porta”: nova modalitat per la recollida d’escombraries i per un triatge de les mateixes millor del que hem fet fins avui. El grup dels socialistes a les reunions municipals i Plens, sempre s’han mostrat favorables amb la proposta. Proposta que han modulat a poc a poc fins a votar en contra de la regulació que no del “Porta a Porta”. El més curiós és que ens parlen de dèficits pràctics, de la dificultat amb la implantació, i dels mals resultats en altres municipis, però en cap cas, no proposen cap alternativa. D’això se’n diu nedar i guardar la roba.

Sobre la Guàrdia Urbana Municipal del poble, la seva hipocresia és monumental. Segur que saben que existeix una llei espanyola que impossibilita l’increment de plantilla de la GU i que els funcionaris d’aquesta categoria depenen del nombre d’habitants. També deuen saber, o no, com funciona el servei fins que els nous guàrdies poden actuar amb plenitud. I també que no existeix cap normativa que impedeixi buscar nous indrets on guanyar-se millor la vida.


Per cert, el que no diuen, és que fins a l’any passat els Mossos no podien ampliar plantilla perquè el “Gobierno de España” ho impedia.


El que és inaudit, és atribuir-se, que gràcies a les seves gestions fetes a l’AMB (Àrea de Transport i Mobilitat) i emparant-se que la controlen la Colau i la Marín (Comuns + PSOE), ja tenim un afegit a la línia d’autobusos i una cadència de 30 minuts, quan saben que és un acord assumit per totes les forces polítiques retardat per qüestions judicials.


Van a totes per governar a la nostra Vila. Lícit. El que no ho és tant, és vendre que treballen per una unitat política que mai hi serà per millorar la nostra Vila. Poden sumar-se amb qui vulguin, fins i tot ressuscitar el fracàs de VISC, que ara sembla lidera un nou vingut, Tarik Lachkam. Desitgem que no sigui dels que demani o proposi fer diferències al menjar de les escoles.


Som on som perquè el “Gobierno de España”, PSOE, UP, Comuns i Marees, ho decideix tot. Decideix qui te accés als fons de la UE. Decideix on s’inverteix, a Madrid el 180% a Catalunya el 36%. Decideix si la llei mordassa s’anul·la o no. Decideix si avui podem gastar els nostres romanents i demà no. Decideix si la RENFE-ADIF ha de funcionar o no. Decideix si cal acabar les obres, per exemple el nus de Sant Boi o no. Decideix el preu dels carburants independentment del preu del Brent. Decideix si ens embarca a una guerra. Decideix que el poble Sahrauí ja no té cap dret i és propietat del Marroc. Decideix incrementar la partida per l’exèrcit i els borbons. I el més greu decideix conjuntament amb la dreta espanyola i el seu Estat que posar urnes i votar és delicte.


Recordar els GAL (Grupo Antiterrorista de Liberación), els casos de corrupció del PSOE i el seu suport al borbó renunciant a la seva República, la persecució als nostres patriotes catalans per donar la paraula al poble, ens fa impossible pensar amb una unitat política per una gestió municipal. I és que per arribar a consensos i conciliacions s’hi ha d’arribar des de la plena llibertat de les parts i amb un reconeixement de drets que són el que cohesiona una societat, i el PSOE còmodament instal·lat en la utilització partidista de les forces de l’estat, no està ni se l’espera en aquests reconeixements que són el contingut imprescindible en un sistema mínimament democràtic.


Per cert, nosaltres, ni convergents, ni neo-convergents, ni de dretes, ni d’esquerres ni de centre. Nosaltres catalans, solidaris i sobretot defensors dels drets universals recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans.


Els de Santa Coloma de Cervelló per la República (JxCat) avancem pel que hem exposat, que si el poble ens fa confiança, amb els del PSOE no farem cap pacte de Govern.


Boi Fusté
8 d’agost del 2022